• Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Raikas mangokakku

n. 8 annosta

Raikas mangokakku

Raikas mangokakku on kahvipöydän väripilkku, jossa maistuu kesä. Bonne Mangososetta käyttämällä tämän kakun valmistus käy kätevästi ja nopeasti.

Pohja:

150 g kaurakeksejä
50-70 g margariinia sulatettuna
1 rkl vettä tai maitoa

Täyte:

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
500 g Bonne Mangosetta (säästä 2 dl kiillettä varten)
1 tl vaniljasokeria sokeria maun mukaan
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle:

1 dl vettä
2 dl Bonne Mangososetta
1 ½ dl hyytelösokeria

Reunoille:

1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini, sekä vesi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, lisää maitorahka, Bonne Mangosose, vaniljasokeri ja sokeria maun mukaan. Kiehauta sitruunamehu juomalasissa tai kasarissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksimurupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.

Mittaa kasariin vesi ja mangosose, kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja hämmennä, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä muutama minuutti ja lusikoi kiille mangokakun pinnalle. Nosta hetkeksi kylmään ja irroita tämän jälkeen kakku vuoasta veitsellä kakun ympäri pyöräyttämällä. Nosta tarjoiluvadille. Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun päälle reunoille. 

 
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: