• Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Mansikkaiset tuulihatut

n. 100 kpl

Mansikkaiset tuulihatut

Tuulihatut sopivat juhlapöytään pienenä suupalana. Ne ovat maineestaan huolimatta nopeita ja helppoja valmistaa. Voit tehdä tuulihatut pakastimeen jo etukäteen ja täyttää juhlapäivänä.

6 dl vettä
300 g voita tai margariinia
4 ¼ dl vehnäjauhoja
4 munaa

Täyte:

1 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta tai maitorahkaa
1 ½ dl Bonne Mansikkasosetta
2-4 rkl sokeria

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen, kunnes saat seoksesta kiinteän pallon. Anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat yksitellen vatkaten. Pursota tai nosta lusikalla pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota vispikerma tai vaniljakastike, lisää joukkoon tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, sekä mansikkasose ja sokeri.

Leikkaa veitsellä pieni viilto tuulihattuihin ja pursota täytettä tuulihattujen sisään. Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen saakka. Siivilöi pinnalle tomusokeria. 

 
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: