• Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Porkkanapannuleipä

(uunipellillinen)

Porkkanapannuleipä

Porkkanasose antaa leipätaikinaan vitamiineja, väriä ja mehevyyttä. Valmista helppotekoinen pannuleipä käsiä sotkematta.

4 dl Bonne Porkkanasosetta
2 dl vettä tai maitoa
50 g tuoretta hiivaa
1 ½ tl suolaa
1 ½ dl öljyä
2 rkl siirappia
5-6 dl vehnäjauhoja

Pinnalle: vettä ja unikon- tai seesaminsiemeniä

Mittaa porkkanasose ja vesi tai maito kulhoon ja lämmitä mikroaaltouunissa kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna liueta joukkoon. Lisää suola, öljy ja siirappi sekoittaen. Sekoita jauhot joukkoon puuhaarukalla. Taikinan tulee olla löysää, mutta tarttumatonta. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille tai isoon GN-vuokaan. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Pirskota pinnalle hieman vettä käsin tai sumutinpullolla. Ripottele päälle unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen. Leikkaa annospaloiksi ja laita tarjolle.

 
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: