• Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Bonne Jellypupuja ja muita keväisiä ötökkänameja

Bonne Jellypupuja ja muita keväisiä ötökkänameja

Tarvitset:

1 dl Bonne hedelmä- tai marjasosetta (makuja voi vaihdella)
1 rkl juoksevaa hunajaa tai vaaleaa siirappia
6 tl gelatiinijauhetta
6 rkl vettä
(tippa elintarvikeväriä)

Sekoita hunaja ja väriaine hyvin Bonne-soseeseen. Mittaa gelatiini ja vesi pieneen astiaan. Sekoita niin että seoksesta tulee paksuhkoa. Kuumenna gelatiiniseos mikrossa 30 sekuntia. Sekoita käsivispilällä sulanut gelatiini ohuena nauhana soseen joukkoon.

Lusikoi seos esim. erilaisiin silikonimuotteihin. Jähmettynyt jelly irtoaa kyllä kovistakin muoteista, kun esim. veitsen kärjellä saa ensin pienen alun.

Voit myös kaataa jellyn suorakaiteen muotoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja leikata hyytyneestä jellystä veitsellä neliöitä tai painella pienillä kakkumuoteilla erilaisia kuvioita.

Laita muotit tai jellylevy kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai jopa seuraavaan päivään. Säilytä makeiset kylmässä.

Vinkki: Tee ainakin kahdesta tai kolmesta eri makuisesta esim. mansikka-, päärynä- ja mangososeesta erivärisiä- ja makuisia kerroksia muotteihin. Voit myös halutessasi dipata jellyhahmot sulatettuun suklaaseen joko osittain tai kokonaan.

Bonne jellypuput ovat Tinskun keittiön Bonnelle suunnittelema resepti.
Tinskun keittiöön pääset tästä.

 
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: