• Japanese
  • Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Punajuuri-katkarapu toast

Punajuuri-katkarapu toast

PUNAJUURILEIPÄ

685 g puolikarkeita vehnäjauhoja
20 g suolaa
40 g sokeria
33 g kuivahiivaa
60 g  voita
180 g emmentalraastetta
200 g kananmunia
350 g Bonne Punajuurisosetta (kylmä)
75 g vettä (kylmä)

Yhdistä kaikki aineet yleiskoneen taikinakulhossa ja vaivaa taikinakoukulla matalalla teholla n.18 minuuttia. Anna taikinan levätä 30-45 minuuttia lämpimässä paikassa kunnes volyymi on kaksinkertaistunut. Jaa taikina kahteen yhtä suureen palaan. Painele taikina kahteen voideltuun leipävuokaan ( n.8 cm x 26 cm). Kohota lämpimässä paikassa kunnes volyymi on tuplaantunut. Paista 190 -asteisessa kiertoilmauunissa n. 25-30 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä. Ota pois vuoasta ja jäähdytä ritilän päällä.

PAAHDETUT PUNAJUURET

400 g pieniä punajuuria
oliiviöljyä
suolaa

Pese punajuuret huolellisesti (älä kuori). Levitä punajuuret uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda 230 -asteisessa uunissa n. 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä (testaa esim. haarukalla ovatko punajuuret pehmeitä). Jäähdytä hyvin ennen käyttöä.

PUNAJUURITUOREJUUSTO

500 g täysirasvaista maustamatonta tuorejuustoa
270 g Bonne Punajuurisosetta
100 g paahdettuja punajuuria silputtuna
½ sitruunan mehu
8 g suolaa
15 g Bonne Pikahyydykejauhetta

Sekoita kaikki ainekset isossa sekoituskulhossa vispilällä tasaiseksi. Tuote on välittömästi käyttövalmis.

RUUSUNMARJAVINEGRETTI

100 g Bonne Ruusunmarjasosetta
50 g oliiviöljyä
50 g rypsiöljyä
½ dl valkoista balsamicoa
3 g suolaa
½ sitruunan mehu
1 rkl sokeria
3 g Bonne Pikahyydykejauhetta

Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi, tarkista suola.

Lisäksi tarvitset koristeluun käsin kuorittuja katkarapuja, cavi-art -merilevävalmistetta ja rucolanversoja.

LEIVÄN KASAAMINEN

Leikkaa leivästä pitkittäin n.1 cm paksuja siivuja (ikään kuin tekisit voileipäkakkua). Käytä yhteen toastiin yhteensä kolme leipäsiivua ja kaksi kerrosta tuorejuustoa siten, että leipäsiivujen väliin tulee vajaan senttimetrin paksuinen kerros punajuurituorejuustoa. Kääri toastit yksitellen kevyesti kelmuun ja laita muutamaksi tunniksi pienen painon alle jääkaappiin. Leikkaa toastista n. 3cm paksuja siivuja ja aseta tarjoiluvadille leikkauspinta ylöspäin. Pilko loput paahdetut punajuuret pieniksi paloiksi ja marinoi katkarapujen kanssa ruusunmarjavinegretissä. Laita katkaravut ja punajuuret kauniisti toastien päälle ja koristele cavi-artilla ja rucolanversoilla.

Resepti: Markus Hurskainen

 
reseptikuva.jpg
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: