• Japanese
  • Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Punajuuri-Katkarapu Toast

Punajuuri-Katkarapu Toast

PUNAJUURILEIPÄ

685G puolikarkeita vehnäjauhoja

20g suola

40g sokeri

33g kuivahiiva

60g  voi

180g emmentalraaste

200g kananmunia

350g BONNE Punajuurisose (kylmä)

75g vesi (kylmä)

-yhdistä kaikki aineet yleiskoneen taikinakulhossa ja vaivaa taikinakoukulla matalalla teholla n.18 minuuttia

-anna taikinan levätä 30-45 minuuttia lämpimässä paikassa (kunnes volyymi on kaksinkertaistunut)

-jaa taikina kahteen yhtä suureen palaan

-painele taikina kahteen voideltuun leipävuokaan (n.8cm x 26cm)

-kohota lämpimässä paikassa kunnes volyymi on tuplaantunut

-paista 190-asteisessa kiertoilmauunissa n.25-30 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä

-ota pois vuoasta ja jäähdytä ritilän päällä

PAAHDETUT PUNAJUURET

400g pieniä punajuuria

oliiviöljyä

suolaa

-pese punajuuret huolellisesti (älä kuori)

-levitä punajuuret uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päällä oliiviöljyä ja suolaa

-paahda 230-asteisessa uunissa n.40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä (testaa esim. Haarukalla onko punajuuret pehmeitä)

-jäähdytä hyvin ennen käyttöä

PUNAJUURITUOREJUUSTO

500g täysirasvainen maustamaton tuorejuusto (esim.valio viola)

270g BONNE Punajuurisose

100g paahdettuja punajuuria silputtuna

½ sitruunan mehu

8g suola

15g BONNE Tapioca

-sekoita kaikki ainekset isossa sekoituskulhossa vispilällä tasaiseksi

-tuote on välittömästi käyttövalmis

RUUSUNMARJAVINEGRETTI

100g BONNE Ruusunmarjasose

50g oliiviöljy

50g rypsiöljy

½ dl valkoinen balsamico

3g suola

½ sitruunan mehu

1 rkl sokeri

3g BONNE Tapioca

-Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi, tarkista suola

LISÄKSI TARVITSET KORISTELUUN KÄSIN KUORITTUJA KATKARAPUJA, CAVIARTIA JA RUCOLANVERSOJA

LEIVÄN KASAAMINEN

-Leikkaa leivästä pitkittäin n.1cm paksuja siivuja (ikään kuin tekisit voileipäkakkua)

-käytä yhteen toastiin yht.kolme leipäsiivua ja kaksi kerrosta tuorejuustoa siten, että leipäsiivujen väliin tulee vajaan senttimetrin paksuinen kerros punajuurituorejuustoa

-kääri toastit yksitellen kevyesti kelmuun ja laita muutamaksi tunniksi pienen painon alle jääkaappiin

-leikkaa toastista n.3cm paksuja siivuja ja aseta tarjoiluvadille leikkauspinta ylöspäin

-pilko loput paahdetut punajuuret pieniksi paloiksi ja marinoi katkarapujen kanssa ruusunmarjavinegretissä

-laita katkaravut ja punajuuret kauniisti toastien päälle ja koristele caviartilla ja rucolanversoilla.

Resepti: Markus Hurskainen

 
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: