• Japanese
  • Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Palsternakka-sitruunatartaletti

20-30 kpl

Palsternakka-sitruunatartaletti

Mantelimurotaikina + murokuoret

250 g voita (huoneenlämpöistä)
2 g suolaa
175 g tomusokeria
60 g mantelijauhetta
100 g kananmunia
500 g vehnäjauhoja
(1 muna voiteluun)

Sekoita matalalla teholla (älä vatkaa) yleiskoneessa lavalla voi, sokeri ja suola, lisää loput kuivat aineet ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamasta taikinaa liikaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kauli taikina n. 3 mm paksuksi ja stanssaa siitä haluamasi tartalettimuotin kokoisia kiekkoja. Laita jokaisen tartalettimuotissa olevan taikinan päälle pala foliota tai leivinpaperia ja laita niihin päälle paistoherneitä/suolaa, jotta taikina ei pääse paistuessa kohoamaan.

Paista 180-asteisessa uunissa n. 15min tai kunnes tartaletit ovat kauniin kullanruskeita. Poista foliot/paistosuolat ja penslaa tartalettien pinta kananmunalla ja laita vielä muutamaksi minuutiksi uuniin. Jäähdytä tartaletit ennen käyttöä.

Sitruuna-palsternakkakreemi

(valmista 1 vrk ennen käyttöä)

350 g Bonne Palsternakkasosetta
150 g Bonne 100 % Sitruunamehua
160 g sokeria
150 g keltuaisia
220 g kananmunia
170 g voita
24 g Bonne Pikahyydykejauhetta

Yhdistä sekoituskulhossa keltuaiset, kananmunat ja sokeri. Kiehauta kattilassa palsternakkasose ja sitruunamehu, lisää kuumasta nesteestä 2/3 koko ajan sekoittaen munaseoksen joukkoon. Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsennä seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se kuplahtaa, tämän jälkeen kypsennä vielä 1 minuutti koko ajan sekoittaen ja kaada säilytysastiaan voin päälle, lisää Bonne Pikahyydykejauhe ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Paina kelmu kiinni tuotteen pintaan, jottei se kuoretu. Jäähdytä ja säilytä kylmässä.

Vaniljapannacotta

500 g kermaa
75 g sokeria
1 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet eroteltuna
16 g Bonne Pikahyydykejauhetta

Kiehauta kattilassa kerma, sokeri ja vaniljatanko, anna hautua kannen alla väh. 15 minuuttia. Poista vaniljatanko nesteestä ja lisää Bonne Pikahyydykejauhe. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Jaa pannacotta välittömästi jäähtyneisiin tartalettikuoriin siten, että pannacottaa tulee n. 1/3 kuoreen. Laita kuoret jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

Tässä vaiheessa sekoita jäähtynyt palsternakkakreemi tasaiseksi ja laita kuoret täyteen kreemiä ja tasoita paletilla tartaletin pinta » laita kuoret jähmettymään pakkaseen.

Italialainen marenki

300 g valkuaista
600 g kidesokeria
120 g vettä

Yhdistä kattilassa vesi + sokeri ja laita kiehumaan. Laita valkuaiset vaahtoutumaan hiljalleen yleiskoneessa. Kun sokeriliemi saavuttaa 110 °C, nosta yleiskoneen tehot keskitasolle. Keitä sokerilientä, kunnes sen lämpötila on 124°C. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisten sekaan (kulhon ja vispilän väliin) koko ajan vatkaten ja kun kaikki liemi on kaadettu, nosta tehoja vielä hieman. Vatkaa kunnes marenki on kädenlämpöistä.

Pursota valmis marenki haluamallasi tyllalla tartalettien päälle ja polta kaasupolttimella marenkiin hieman väriä, ylimääräisen marengin voit pakastaa ja käyttää myöhemmin esim. mousseihin. Koristele tartaletit esim. kandeeratuilla sitruunankuorilla.

Resepti: Markus Hurskainen

 
reseptikuva.jpg
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: