• Japanese
  • Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Palsternakka-Sitruunatartaletti

20-30 kpl

Palsternakka-Sitruunatartaletti

Mantelimurotaikina+murokuoret

250g voita (huoneenlämpöistä)

2g suola

175g tomusokeria

60g mantelijauhetta

100g kananmunia

500g vehnäjauhoja

(1muna voiteluun)

-sekoita matalalla teholla (älä vatkaa) yleiskoneessa lavalla voi, sokeri ja suola, lisää loput kuivat aineet ja kananmunat

-sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamasta taikinaa liikaa

-anna taikinan levätä jääkaapissa väh.tunnin ajan

-kauli taikina n.3mm paksuksi ja stanssaa siitä haluamasi tartalettimuotin kokoisia kiekkoja

-laita jokaisen tartalettimuotissa olevan taikina päälle pala foliota tai leivinpaperia ja laita niihin päälle paistoherneitä / -suolaa, jotta taikina ei pääse paistuessa kohoamaan

-paista 180-asteisessa uunissa n.15min tai kunnes tartaletit ovat kauniin kullanruskeita

-poista foliot/paistosuolat ja penslaa tartalettien pinta kananmunalla ja laita vielä muutamaksi minuutiksi uuniin

-jäähdytä tartaletit ennen käyttöä

Sitruuna-palsternakkakreemi

(Valmista 1vrk ennen käyttöä)

350g BONNE Palsternakkasosetta

150g BONNE 100% Sitruunamehua

160g sokeria

150g keltuaisia

220g kananmunia

170g voita

24g BONNE Tapioca

-yhdistä sekoituskulhossa keltuaiset, kananmunat ja sokeri

-kiehauta kattilassa palsternakkasose ja sitruunamehu, lisää kuumasta nesteestä 2/3 koko ajan sekoittaen munaseoksen joukkoon

-kaada seos takaisin kattilaan ja kypsennä seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se kuplahtaa, tämän jälkeen kypsennä vielä 1 minuutti koko ajan sekoittaen ja kaada säilytysastiaan voin päälle, lisää tapioca ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi

-paina kelmu kiinni tuotteen pintaan, jottei se kuoretu

-jäähdytä ja säilytä kylmässä

VANILJAPANNACOTTA

500g Kerma

75g sokeri

1 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet eroteltuna

16g BONNE Tapioca

-Kiehauta kattilassa kerma, sokeri ja vaniljatanko, anna hautua kannen alla väh.15minuuttia

-poista vaniljatanko nesteestä ja lisää tapioca

-poraa sauvasekoittimella tasaiseksi

-jaa pannacotta välittömästi jäähtyneisiin tartalettikuoriin siten, että ne pannacottaa tulee n.1/3 kuoreen

-laita kuoret jääkaappiin jähmettymään n. tunniksi

-Tässä vaiheessa sekoita jäähtynyt palsternakkakreemi tasaiseksi ja laita kuoret täyteen kreemiä ja tasoita paletilla tartaletin pinta -> laita kuoret jähmettymään pakkaseen

Italialainen marenki

300g valkuainen

600g kidesokeri

120g vesi

-yhdistä kattilassa vesi+sokeri ja laita kiehumaan

-laita valkuaiset vaahtoutumaan hiljalleen yleiskoneessa

-kun sokeriliemi saavuttaa 110c, nosta yleiskoneen tehot keskitasolle

-keitä sokerilientä, kunnes sen lämpötila on 124c

-kaada kuuma sokeriliemi valkuaisten sekaan (kulhon ja vispilän väliin) koko ajan vatkaten ja kun kaikki liemi on kaadettu, nosta tehoja vielä hieman

-vatkaa kunnes marenki on kädenlämpöistä

-pursota valmis marenki haluamallasi tyllalla tartalettien päälle ja polta kaasupolttimella marenkiin hieman väriä, ylimääräisen marengin voit pakastaa ja käyttää myöhemmin esim. Mousseihin yms.

-koristele tartaletit esim. Kandeeratuilla sitruunankuorilla

Resepti: Markus Hurskainen

 
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: