• Japanese
  • Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

PORKKANA-APPELSIINI ”ISPAHAN”

n. 50 kpl

PORKKANA-APPELSIINI ”ISPAHAN”

Macaronkuoret:

110g valkuaisia

300g tomusokeria

300g mantelijauhoja

ripaus oranssia elintarvikeväriä (n.1g laadusta riippuen)

110g valkuaisia

300g kidesokeria

100g vettä

30g kidesokeria

-Sekoita mantelijauho ja tomusokeri tehosekoittimella keskenään tasaiseksi

- Lisää 110g valkuaisia ja väriainen tomusokeri-mantelijauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi massaksi, paina pala kelmua kiinni massaan kiinni, jottei se kuoretu ja laita sivuun odottamaan

Valmista italialainen marenki:

-Yhdistä kattilassa ensin vesi ja 300g kidesokeria ja laita kiehumaan

-Laita 110g valkuaisia ja 30g kidesokeria yleiskoneen kulhoon ja laita kone vatkaamaan vispilällä hiljalleen. Kun sokeriveden lämpötila on 110c, nosta vatkaustehot keskitasolle, tarkoitus on muodostaa kevyt kuohkea vaahto kulhoon

-kun sokerivesi saavuttaa 121c kaada se ohuena nauhana valkuaisten joukkoon siten, että neste menee juuri kulhon ja vatkaimen väliin ja nosta tehoja vielä hieman

-anna valkuaisvaahdon vatkaantua, kunnes sen lämpötila on 45-50c

-Nostele valkuaisvaahto kahdessa osassa mantelitomusokerimassan joukkoon ja sekoita massaa tämän jälkeen voimakkaasti esim.raapalla, kunnes massa muuttuu hieman kiiltäväksi ja ns.palautuu sekoittamisen jälkeen (siten, että nostettaessa massa huiput palautuvat takaisin massaan)

-Pursottele massasta leivinpaperin tai silikonimaton päälle 50 kpl n.4cm halkaisijaltaan olevaa kiekkoa ja sama määrä n.2 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja, taputtele jokaista peltiä pursotuksen jälkeen pöytää vasten, jotta ilmakuplat katoavat

-anna macaronien kuorettua huoneenlämmössä n.30 minuuttia ja tämän jälkeen paista niitä 140-asteisessa kiertoilmauunissa n.15-18 minuuttia

-jäähdytä macaronit hyvin ennen irroittamista ja täyttöä

PORKKANA-APPELSIINIGANACHE

(Valmista täyte päivää ennen täyttöä)

50g Bonne 500% Appelsiinitäysmehutiiviste

50g vesi

200g Bonne Porkkanasosetta

550g kuohukermaa

150g kylmähyytelöä (esim.diamant tai Valrhona Neutral Glace)

3 g sitruunahappoa

300g Valkosuklaata

½ vanilja tanko (siemenet irroitettuna + tangot)

25g Bonne Tapioca

-Yhdistä kattilassa valkosuklaata ja tapiocaa lukuun ottamatta kaikki ainekset ja kiehauta -> anna hautua kannen alla n.10minuuttia

-Poimi vaniljatangon palat pois ja kiehauta uudestaan

-lisää tapioca nesteen joukkoon ja poraa tasaiseksi

-kaada edelleen lämmin neste valkosuklaan päälle ja poraa tasaiseksi

-laita säilytysastiaan ja paina kelmu kiinni tuotteen pintaan, jottei se kuoretu

-jäähdytä ja säilytä jääkaapissa

PORKKANAGELÉ

200g Bonne porkkanasosetta

100g kylmähyytelöä (esim.diamant tai valrhona neutral glace)

10g hunajaa

2 rkl sitruunamehua

7g Bonne Tapioca

-yhdistä tapiocaa lukuun ottamatta kaikki kylmät ainekset korkeassa, kapeassa kulhossa

-lisää tapioca ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi

-laita valmis tuote pursotinpussiin, se on valmista käytettäväksi heti

ORANSSI KIILLE

300g vesi

375g sokeri

1 prk kondensoitua maitoa

8 kpl liivatelehtiä

700g valkosuklaata (esim.Callebaut)

oranssia elintarvikeväriä maun mukaan

-laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

-Kiehauta kattilassa vesi + sokeri

-purista lionneista liivatteista vedet pois ja sekoita kuuman sokeriliemen joukkoon

-kaada kuuma sokeriliemiseos valkosuklaan päälle, lisää kondensoitu maito, haluamasi määrä väriainetta ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi

-jäähdytä ja säilytä valmis tuote jääkaapissa

-valmiin tuotteen käyttölämpötila on. N.30-33 asteista

HAUDUTETUT PORKKANAT

5kpl keskenään samankokoista porkkanaa

10kpl tähtianis

150g sokeri

350g vesi

-Kuori porkkanat ja leikkaa esim.mandoliinilla ohuiksi siivuiksi

-kiehauta kattilassa vesi+sokeri+tähtianis

-lisää porkkanat ja hauduta hiljalleen kunnes porkkanat ovat kypsiä ja läpikuultavia

-jäähdytä ja säilytä porkkanat liemessään

ESILLE LAITTO

Vatkaa porkkana-appelsiiniganache kuohkeaksi yleiskoneessa vispilälläPursota pienen macaronkuoren tasaiselle puolelle kaunis keko ganachea ja paina se ison kuoren kuperaa puolta vasten, jäädytä pakkasessa pursotetut macaronit.

Lämmitä oranssi kiille kattilassa 30-33 –asteiseksi, asettele macaronit ritilän päälle ja kaada geeli siten, että macaronit peittyvät tasaisesti kauttaaltaan. Nosta geelitetyt tuotteet tarjoilualustalle ja koristele porkkanakolikoilla ja pistaasisiivuilla.
Resepti: Markus Hurskainen

 
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: