• Japanese
  • Kiina
  • Eesti
  • In English
  • På svenska
  • по-русски
  • Suomeksi
 

Reseptit

 

Bataattislider

Bataattislider

BATAATTISÄMPYLÄ

30kpl

500g puolikarkeita vehnäjauhoja

33g kuivahiiva

8g suola

40g sokeri

80g kananmuna

25g keltuainen

30g voi (huoneenlämpöinen)

250g BONNE Bataattisose (kylmä)

50g Piimä (kylmä)

Lisäksi 1kpl kananmunia voiteluun

-Yhdistä kaikki aineet yleiskoneen kulhossa ja vaivaa n.18 minuuttia matalalla teholla taikinakoukulla

-anna taikinan levätä liinan alla 30-45 minuuttia kunnes taikinan volyymi on kaksinkertaistunut

-jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan, pyörittele tangoiksi ja jaa jokainen tanko kymmeneen yhtä suureen palaan

-pyörittele palat käsin palloiksi ja laita leivinpaperin päälle liinan alle kohoamaan

-kun sämpylät ovat kohonneet kaksinkertaisiksi, voitele sämpylöiden pinta kauttaaltaan kananmunalla ja paista 200-asteisessa kiertoilmauunissa n.8 minuuttia tai kunnes sämpylä ovat kauniin ruskeita ja kypsiä

-jäähdytä ritilän päällä

-valmiit sämpylät kestävät hyvin pakastamisen

PAAHDETTU MAUSTEINEN BATAATTI

3kpl bataatteja

oliiviöljyä

suolaa

valmista ras el hanout-mausteseosta tai

1rkl juustokuminaa

1rkl jauhettua kanelia

1rkl jauhettua korianteria

1tl kuivattua chiliä

-Leikkaa bataatit pitkittäin puoliksi

-hiero bataattien pintaan oliiviöljyä, mausteita ja suolaa

-paahda bataatteja 220-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kauniin paahtuneita ja kypsiä (testaa esim.haarukalla pehmeys)

-jäähdytä

BATAATTIPIKKELI

500g kuorittua ja n.0,5cm x 0,5cm kuutioiksi pilkottua bataattia

100g väkiviinaetikka

100g sokeri

150g vesi

150g BONNE Bataattisose

15g BONNE Tapioca

-Ryöppää bataattikuutiot nopeasti suolavedessä ja jäähdytä (saa jäädä hieman al dente)

-Sekoita muut ainekset kulhossa tasaiseksi ja tämän jälkeen lisää jäähdytetyt ja valutetut bataattikuutiot joukkoon

-säilö tiiviissä purkissa kylmässä

BATAATTIMAJONEESI

100g valmismajoneesia (esim.Hellman’s)

70g BONNE Bataattisose

3g BONNE Tapioca

suola

sitruunan mehu

kuivattu chili

-Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta suolalla, sitruunanmehulla kuivatulla chilillä

LISÄKSI KORISTELUUN TARVITSET RUCOLANVERSOJA TAI PIENIÄ JÄÄSALAATIN LEHTIÄ

TUOTTEEN ESILLEPANO:

-leikkaa sämpylät puoliksi ja paahda kevyesti voissa paistinpannulla

-lusikoi kypsästä bataatista sämpylän väliin sopivia paloja ja lämmitä uunissa

-laita sämpylänpohjaan ensin majoneesi, sitten bataattipikkeli, tämän jälkeen paahdettu bataatti ja salaatti, laita kanteen vielä hieman majoneesia ja viimeistele burger ja tarjoile!

Resepti: Markus Hurskainen

 
 

Makeuttamattomat Bonne Premium soseet sopivat kaikkeen ruoanlaittoon. Niillä valmistat makeat ja suolaiset herkut niin arkeen kuin juhliinkin. Tutustu reseptipankkiimme tai kokeile rohkeasti itse.

 
 

Hae reseptipankista: